Verde "studenţesc"

Studenţii şi elevii Colegiului Economic au o nouă zonă verde în care să relaxeze. Primăria Oradea a anunţat, joi, că a finalizat lucrările de amenajare a parcului situat de-a lungul pârâului Peţa şi a fostului drum militar de lângă Universitate.

"În zona verde a fost transportat pământ, după care s-a trecut la nivelarea lui şi au fost montate coşuri de gunoi în zonă. După terminarea lucrărilor de însămânţare cu gazon vor fi montate bănci de odihnă, iar în toamnă urmează să fie plantaţi aproximativ 100 de arbori şi arbuşti", se arată într-un comunicat al Primăriei.

Salubrizarea zonei a fost făcută de deţinuţi, în baza parteneriatului pe care municipalitatea l-a încheiat cu Penitenciarul Oradea, în timp ce lucrările de amenajare propriu-zise sunt făcute de firma Adenandra, în baza contractului de întreţinere şi amenajare spaţii verzi pe care societatea îl are încheiat cu Primăria.

Şi pentru "ioşieni"

De asemenea, municipalitatea a anunţat că lucrează în continuare la amenajarea parcului nou din zona străzilor Haţegului şi Pop de Băseşti, din cartierul Ioşia, lucrările fiind finalizate în proporţie de 75%.

Practic, până acum a fost curăţat terenul de aproximativ 6.000 de metri pătraţi, s-a transportat pâmânt, s-a amenajat un teren de baschet, au fost realizate aleile din zona verde şi amplasate coşuri de gunoi. De asemenea, s-a făcut şi un spaţiu de joacă pentru copii unde au fost amplasate 3 topogane şi 3 leagăne.

"Urmează că administraţia locală să realizeze o cale de acces din strada Haţegului înspre zona verde amenajată, să amplaseze bănci în parc şi să amenajeze zona exterioară a spaţiului verde cu pământ, iar la toamnă în scuarul nou amenajat vor fi plantaţi 25 de arbori", informează Primăria.

Mulţumiţi de microcipuri?

Pe de altă parte, Primăria a mai anunţat că viceprimarul Mircea Mălan a primit, joi dimineaţă, vizita directorului general pe Europa al companiei Allflex, Emmanuel Lemaire. Firma Allflex este cel mai mare producător de microcipuri şi cititoare de microcipuri pentru câini din lume şi în acelaşi timp este firma de la care Primăria Oradea a achiziţionat 5.000 de microcipuri, dintre care 1.100 sunt deja "purtate" de câinii recenzaţi din municipiu.

"Scopul vizitei a fost acela de a vedea modul în care se derulează microciparea canină în Oradea şi dacă municipalitatea şi medicii veterinari care au ieşit în teren sunt mulţumiţi de calitatea microcipurilor. Medicii prezenţi la întâlnire au constatat în teren, că aceste microcipuri se aplică foarte uşor, ele fiind de o calitate foarte bună", mai informează Primăria.