Poloiștii echipei campioane CSM Digi Oradea au înregistrat două rezultate de egalitate și o înfrângere la turneul din primul tur al Ligii Campionilor Europeni, care se desfășoară în partea a doua a acestei săptămâni în Muntenegru, la Herceg Novi.

Elevii antrenorului Dorin Costrăș au debutat, joi, cu o remiză, scor 6-6, în partida cu gazdele de la Jadran Herceg Novi, după un meci extrem de disputat.

Campioana României a pierdut primul sfert cu 2-1, autorul golului pentru CSM Digi fiind Milos Korolija. Revenit după o operație ce l-a ținut departe de bazin la Campionatul European din această vară, Ramiro Georgescu a înscris golul egalizator în secvența a doua. Astfel, la jumătatea meciului scorul era de 2-2.

Actul al treilea s-a desfășurat sub semnul echilibrului, amfitrionii trecând din nou în avantaj, scor 4-3, cu opt minute înainte de final. Golul CSM-ului a purtat semnătura lui Tiberiu Negrean. Ultimul sfert a adus însă cele mai multe reușite pe tabela de marcaj, dar echilibrul s-a menținut până la capăt, cele două echipe fiind imposibil de despărțit. Gheorghe Dunca, Marko Avramovic și Tiberiu Negrean au punctat pentru CSM Digi în această perioadă de joc.

Vineri, în ziua a doua, mai întâi, CSM Digi Oradea a remizat, din nou, cu francezii de la  Montpellier Waterpolo, rezultatul final al partidei fiind tot 6-6, în pofida faptului că formația orădeană lui a fost superioară în trei dintre cele patru sferturi, rezultatele pe intervale de joc fiind: 2-1, 0-3, 2-1, 2-1.

Primul sfert a fost adjudecat de bihoreni cu scorul de 2-1, după ce au marcat Tiberiu Negrean și Milos Korolija. În sfertul II, francezii au marcat însă de trei ori, fără ca orădenii să puncteze, astfel că la jumătatea partidei Montpellier să conducă cu 4-2.

După pauza mare însă, același Tiberiu Negrean, dublat de Marko Avramovic, au readus în joc pe CSM Digi, însă totuși, reprezentanta Hexagonului a intrat în secvența decisivă la adăpostul unui avantaj de un gol, scor 5-4. În ultimul sfert, Vojislav Cupic și Milos Korolija au marcat pentru a aduce CSM-ului al doilea punct la turneul din Muntenegru.

Apoi, la un interval de doar câteva ore, tot vineri, CSM Digi Oradea a suferit prima înfrângere la turneul din turul I al Ligii Campionilor Europeni. Formația pregătită de către Dorin Costrăș, acuzând și o anumită stare de oboseală, a fost depășită de către Sintez Kazan din Rusia, cu scorul de 11-8.

Conform site-ului oficial al clubului orădean, partida a demarat cu multe reușite la ambele porți, cu rușii terminând primul sfert în avantaj, scor 4-3. Până la jumătatea disputei și-au dublat avantajul, tabela de marcaj indicând la pauza mare scorul de 6-4 în favoarea lor.

Sfertul III a consemnat totuși revirimentul campioanei României, aceasta apropiindu-se la 8-7 cu opt minute înainte de finalul partidei, dar, apoi, echipa din Kazan a fost superioară pe parcursul sfertului decisiv, desprinzându-se în învingătoare la diferență de trei lungimi.

Astfel, CSM Digi Oradea are două puncte după disputarea primelor trei partide de la acest turneu și este în căutarea primului succes al turului, urmând ca sâmbătă să întâlnească pe Mladost din Croația, iar duminică, în ultimul joc, pe nemții de la Hannover.

Lotul CSM Digi Oradea: Pijetlovic și D. Crețu - portari; Avramovic, Negrean, Korolija, Alexa, Popoviciu, Freundlich, Cupic, A. Crețu, Dunca, Georgescu și Kadar.