Familia britanică Mosedale din Londra s-a mutat din casa în care locuia, în suburbia Tottenham, pentru a o renova şi au închiriat o altă proprietate. Când au vizitat locuinţa, după sărbătorile de iarnă, englezii au descoperit cu stupoare că altcineva se instalase pe proprietatea lor. Casa în valoare de 285.000 de lire terline era ocupată de două românce împreună cu cei şapte fii ai lor. Acestea au mobilat casa şi au schimbat şi încuietorile.

"Am chemat poliţia imediat ce am aflat, însă un ofiţer mi-a zis că sunt rasist atunci când am întrebat dacă sunt români şi dacă au dreptul legal de a sta în Marea Britanie", a declarat Julian Mosedale, citat de cotidianul britanic "Daily Mail".

Românii au declarat autorităţilor că au plătit pentru a locui acolo, prezentând şi un contract de închiriere al casei. "Nu înţeleg problema. Am plătit pentru această casă. Dacă ne mută, copiii mei nu vor mai avea locuinţă", a declarat Luminiţa Văduva, care stă împreună cu sora ei şi cei şapte copii ai lor în casa britanicilor.

Mai mult, românca a prezentat şi un contract de închiriere, în baza căruia s-a efectuat mutarea. Totuşi, Luminiţa nu a putut furniza anchetatorilor un număr de contact al persoanei de la care a închiriat locuinţa, iar pe contract nu era menţionată data la care s-au mutat în noua locuinţă.