În 57 de licee din România, niciun absolvent nu a luat Bacalaureatul, arată statisticile Ministerului Educaţiei, citate de hotnews.ro. Două dintre aceste şcoli sunt în Bihor: Liceul Tehnologic nr. 1 Cadea şi Liceul Teoretic Hendri Coandă Oradea.

Ambele şcoli au avut însă foarte puţini elevi înscrişi: 9 la Cadea, respectiv 3 la Oradea. "Toate cele 57 de licee au 450 de absolvenţi. Unele au serii de 10-12 elevi, deci trebuie să luăm măsuri şi nu neapărat din punct de vedere al calităţii actului educaţional, dar din punct de vedere al numărului scăzut de elevi", a declarat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, chestionat de presa din Bucureşti pe această temă.

În sesiunea iunie-iulie 2015, rata de promovare la Bac în Bihor este de 63%, mai mare decât în sesiunea similară din 2014. Niciun elev bihorean nu a obţinut media 10, însă. Cea mai mare medie din judeţ o are o elevă de la Colegiul Emanuil Gojdu, Iulia Elena Tohotan, cu 9,9.

Totodată, această sesiune este marcată de un scandal la Colegiul Tehnic Unirea din Ştei, unde 108 elevi au fost eliminaţi, după ce s-a depistat că au copiat la examenul de matematică.

Citeşte pe această temă şi articolele:

Rezultate Bac 2015: Peste 63% dintre elevii bihoreni au promovat examenul. Vezi ce notă ai luat!

Topul elevilor bihoreni, după mediile de la Bac. Vezi ce note are fiica lui Bolojan!

La Ştei, 108 elevi eliminaţi de la Bac, după ce au copiat în grup. Profesorii sunt anchetaţi de Poliţie