Potrivit datelor postate pe site-ul Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor, la niciuna din şcolile bihorene unde s-a susţinut examenul de Bacalaureat în cea de-a doua sesiune nu a existat promovabilitate 100%. Însă, la două şcoli - Grupul Şcolar Ioan Bococi din Oradea şi Grupul Şcolar Agricol Cadea - niciun elev n-a reuşit să ia Bacalaureatul. La Ioan Bococi au susţinut examenul 26 de absolvenţi, iar la Cadea 51.

Totodată, la Liceul Teoretic Lucian Blaga din Oradea, din 21 de elevi, doar patru au luat examenul de Bacalaureat. La Colegiul Tehnic Alexandru Roman Aleşd situaţia e la fel de tristă: din 118 elevi înscrişi, 26 au luat note de trecere. Şi la Colegiul Tehnic Transilvania e jale: din 165 de absolvenţi, au promovat Bacalaureatul doar 24.

În total, în Bihor au fost depuse 546 de contestaţii. "Cele mai multe dintre ele, 231, sunt la matematică, iar apoi la limba română, 197", a declarat pentru BIHOREANUL inspectorul şcolar adjunct Ilie Crăciun. Lucrările elevilor bihoreni vor fi re-evaluate de profesori din judeţul Timiş, urmând ca rezultatele finale să fie făcute publice pe 7 septembrie.

Cea de-a doua sesiune de Bacalaureat din acest an a avut nişte rezultate dezastruoase, atât în ţară, cât şi în Bihor. Procentul de promovabilitate la nivelul judeţului este de doar 22,3%.