Două unităţi de învăţământ din Bihor au fost decorate de preşedintele Klaus Iohannis, în semn de apreciere pentru contribuţia lor în educaţie.

Este vorba de două şcoli din mediul rural: Gimnazială nr. 1 Vârciorog şi "Iosif Vulcan" Holod. Ambele au primit ordinul "Meritul pentru învăţământ", în grad de Ofiţer pentru şcoala din Vârciorog și în grad de Cavaler pentru unitatea de învăţământ din Holod.

Potrivit Administraţiei prezidenţiale, aceste distincţii au fost acordate "în semn de apreciere şi recunoştinţă pentru contribuţia dascălilor la dezvoltarea României prin educaţie, pentru profesionalismul şi dăruirea cu care s-au dedicat misiunii transformatoare a şcolii în viaţa elevului, dar şi a comunităţii".

Ceremonia de acordare a distincţiilor va avea loc marţi, 8 octombrie, la Palatul Cotroceni, unde vor fi oferite distincţii pentru 101 unităţi de învăţământ din întreaga ţară.

Potrivit Legii 220 din 2004, care reglementează distincția "Meritul pentru Învăţământ", Ordinul se acordă în patru grade, în ordine descrescătoare: Mare ofiţer, Ofiţer, Comandor şi Cavaler.

"Felicităm întreaga comunitate şcolară de la cele două unităţi de învăţământ pentru modul în care se raportează la actul pedagogic, pentru eficienţa gestionării parteneriatului şcoală-familie-comunitate şi a resurselor umane şi materiale, astfel încât aceste şcoli să se transforme în şcoli prietenoase pentru toţi factorii educaţionali", a transmis Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!