Competiţia anuală "Şcoala lui Andrei", susţinută de Petrom şi în cadrul căreia se premiază proiecte ale unităţilor de învăţământ, şi-a stabilit câştigătorii, printre care şi două unităţi de învăţământ din Bihor.

Şcoala cu clasele I-VIII din Roşiori este printre şcolile câştigătoare ale premiului I la categoria Clasele I-IV, pentru proiectul "Mens sana in corpore sano". Prin acesta, elevii vor să înfiinţeze o ciupercărie în beciul nefolosit al clădirii, din care să obţină banii necesari pentru amenajarea unui teren de sport multifuncţional, în condiţiile în care şcoala nu are un teren de sport.

Proiectul elevilor din Roşiori a fost premiat de Petrom cu 5.000 de euro, dar şi cu câte un laptop pentru cadrele didactice şi o tabără pentru toţi membrii echipei.

Şi elevii din clasele primare de la Liceul Tehnologic nr. 1 din Suplacu de Barcău se numără printre câştigătorii Petrom. Pentru proiectul "Natura, prietena mea", şcolarii au câştigat unul din locurile II, primind astfel un sistem multimedia format dintr-un ecran de proiecţie, un videoproiector şi un laptop. Proiectul elevilor din Suplacu de Barcău presupune realizarea unei culturi de afine care să producă banii necesari pentru amenajarea unui parc pe un teren neutilizat din localitate, dat fiind că în Suplacu de Barcău nu există niciun spaţiu de joacă pentru copii.

Anul acesta, în "Şcoala lui Andrei" au fost înscrise 152 de proiecte, din care 10 au câştigat locul I, iar alte 10 locul II.