Orchestra Filarmonicii de Stat Oradea va interpreta, joi şi vineri seara, sub bagheta dirijorului Werner Gábor, din Ungaria, mai multe partituri muzicale apărute pe coloana sonoră a unor filme celebre.

Concertele cu muzică de filme vor avea loc joi şi vineri seara, de la ora 19, în sala Enescu-Bartok a Filarmonicii de Stat. În program sunt incluse melodiile apărute în "Die Hard 2", "Australia", "Amadeus", "Robin Hood", "Batman", "The Final Countdown", "Back to the Future", "Star Wars", "The Mission", "Once upon a time in America", "Cinema Paradiso", "Le Professionel", "Mask of Zorro", "Spiderman 3" şi Indiana Jones.

Dirijorul concertelor, Werner Gábor, a absolvit Facultatea de Arte "Liszt Ferenc" din Győr, secţia violoncel. Din 1991 este membru al Orchestrei Simfonice MÁV. În 1997 a fost admis la Universitatea de Muzică "Liszt Ferenc", unde a obţinut diploma de dirijor, sub îndrumarea prof. Lukács Ervin şi Gál Tamás. A participat la masterclass-uri susţinut de Yuri Simonov.

Din 1999 este director artistic al Orchestrei de Cameră din Heves. Din 2000 este şi dirijor la Orchestra Simfonică "Dohnányi" din Budafok. Din 2000 este invitat permanent să dirijeze orchestra de coarde a taberei "Jeunesses Musicales" realizat în cadrul Zilelor Muzicale din Békés-Tarhos. A participat la mai multe festivaluri de mare renume, precum "Művészetek völgye" şi Festivalul din Zemplén.

A realizat numeroase concerte în Ungaria, Olanda, Italia, Germania, Elveţia şi Austria. În 2002 a fost invitat să participe la Festivalul Sant Feliu de Guíxols din Spania. Din 2005 este invitat permanent să dirijeze orchestrele simfonice din Transilvania.