La admiterea din acest an, viitorii studenţi ai Universităţii din Oradea vor putea opta pentru două noi specializări de licenţă: "Robotics", un program de studiu care se va preda în limba engleză la Facultatea de Inginerie Managerială şi Tehnologică, şi "Energetică şi Tehnologii Informatice", în oferta Facultăţii de Inginerie Energetică şi Management Industrial (IEMI).

Rectorul Constantin Bungău a explicat că facultăţile orădene se raliază la cererea de specialişti a pieţei şi încearcă să atragă şi studenţi din afara Uniunii Europene.

"Universitatea din Oradea nu avea niciun program de licenţă în limba engleză pe domeniul ştiinţelor inginereşti. „Robotics” este primul şi este menit să atragă studenţi pe zona tehnică din afara Uniunii Europene", a declarat Bungău, joi, pentru BIHOREANUL.

Cât despre programul de la IEMI, rectorul a spus că vine în completarea ofertei facultăţii, după ce o altă specializare, "Inginerie economică în domeniul electric, electronic şi energetic", a fost desfiinţată. "Au considerat că programul acesta nou este mult mai util angajatorilor", a explicat rectorul.

Fiecare specializare va avea o cifră de şcolarizare de 50 de locuri, dar deocamdată nu se ştie câte din acestea vor fi cu taxă şi câte bugetate.

În schimb, rectorul Bungău a precizat că, în această vară, înscrierile pentru admiterea la UO se vor putea face şi online, aşa cum s-a întâmplat anul trecut, din cauza pandemiei de Covid-19.