Potrivit locotenentului Cristian Herţe, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana, incendiul a izbucnit duminică dimineaţă, la un TIR ce era parcat în Gara Şuncuiuş.

În urma unui apel la 112, la locul incendiului s-au deplasat două autospeciale de la staţiile de pompieri Aleşd, şi Serviciul de Urgenţă Voluntar din Şuncuiuş.

"Când au ajuns acolo, ardea cabina unui TIR aflat în gară, incendiul extinzându-se la prelata remorcii şi ulterior la prelata unui alt TIR, parcat în imediata apropiere", a declarat pentru BIHOREANUL lt. Herţe.

În gara respectivă erau parcate cinci autovehicule. Deocamdată nu se cunosc cauzele incendiului şi nici valoarea pagubelor.

"Cea mai afectată e cabina primului TIR, care, se pare, a ars în întregime. În niciuna dintre maşini nu se afla nimeni", a spus purtătorul de cuvânt al ISU. Focul a fost stins în aproximativ o oră.

UPDATE: Din primele cercetări ale pompierilor, cauza incendiului a fost un scurtcircuit produs de un acumulator electric lăsat sub tensiune la primul autotractor, iar pagubele create s-au ridicat la 100.000 de lei.