Concertul de joi de la Filarmonica de Stat Oradea are în prim plan vioara. Melomanii vor putea asculta Concertul pentru vioară şi orchestră în Re major de Ludwig van Beethoven şi Concertul pentru vioară şi orchestră în Re major, de Johannes Brahms.

Solistele invitate sunt violonistele Cristina Anghelescu şi fiica acesteia, Ioana Cristina Goicea, ambele mai colaborând şi în trecut cu orchestra orădeană. Concertul va fi condus de Jankó Zsolt, dirijorul Filarmonicii de Stat Oradea şi al Operei Maghiare din Cluj-Napoca.

"Nu cred că s-a scris ceva mai frumos pentru vioară ca aceste două concerte de Beethoven şi de Brahms. Cele două concerte sunt surori", a spus Cristina Anghelescu, miercuri, într-o conferinţă de presă, adăugând că a remarcat în ultimii ani o creştere valorică a orchestrei orădene. "Este, poate, singura din ţară care a progresat. Ştiu despre ce vorbesc, căci am cântat aici încă din anii '80", a mai spus violonista.

Concertul va avea loc în sala Enescu-Bartók a Filarmonicii pe 13 martie, de la ora 19.

Pe de altă parte, în perioada următoare, mai exact între 18 şi 27 martie, la Filarmonică va avea loc cea de-a patra ediţie a Festivalului Primăverii care va cuprinde două concerte simfonice şi câteva camerale, invitaţii speciali fiind mai mulţi solişti din Japonia.