Polițiștii bihoreni însoțiți de reprezentanții unor instituții de aplicare a legii au legitimat în intervalul 5 – 6 ianuarie 6.100 de persoane și au verificat 892 de societăți comerciale, mijloace de transport și autoturisme în cadrul unei acțiuni de prevenire a răspândirii noului coronavirus.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului Județean de Poliție Bihor, în cele două zile polițiștii au aplicat 370 de sancțiuni cu amenzi în valoare totală de 78.250 lei.

„266 de sancțiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare totală de 48.250 de lei, au fost aplicate pentru nepurtarea măștii de protecție, 64 de sancțiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 17.000 de lei, au fost aplicate pentru nerespectarea interdicțiilor privind libera circulație iar 33 de sancțiuni cu amenzi în valoare totală de 3.000 de lei au fost aplicate pentru participarea la activități în spațiul închis pentru care au fost instituite restricții”, se menționează în comunicat.

În plus, trei sancțiuni în valoare totală de 4.000 lei au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor privind carantinarea sau izolarea, iar șase sancțiuni contravenționale, cu amenzi în valoare de 6.000 lei, au fost aplicate pentru fapte de natură economică în contextul pandemiei de COVID-19.

„Reamintim  faptul că organizarea de evenimentele private (nunți, botezuri, mese festive etc.) este interzisă, iar în situația în care forțele de ordine constată că aceste interdicții sunt încălcate, vor interveni cu fermitate și vor aplica sancțiuni contravenționale”, a transmis IPJ Bihor.

Potrivit reprezentanților poliției, scopul acțiunilor este de a determina populația să conștientizeze necesitatea respectării normelor sanitare pentru prevenirea răspândirii îmbolnăvirilor cu COVID-19 și nu de a da amenzi. Acțiunile de verificare vor continua zilnic.