Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a primit luni vaccinul împotriva virusului Covid-19. Acesta a fost vaccinat la Spitalul "Dimitrie Gerota" din subordinea Ministerului de Interne, împreună cu mai mulţi angajaţi ai Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.

Pocedura de imunizare a fost transmisă în direct, pe pagina de Facebook a Ministerului Sănătăţii. Arafat a explicat apoi că procesul a fost ușor de urmat şi că rapelul îl va face pe 1 februarie. De altfel, el a mai spus că se vaccinează în fiecare an împotriva gripei sezoniere.

"Abia am aşteptat să ajung să pot să mă vaccinez şi am promis public că fac acest lucru şi mă bucur că l-am făcut. Nu am recomanda oamenilor să se vaccineze, dacă noi nu ne-am vaccina. Dacă reuşim toţi să îl facem, reuşim să ajungem cât mai repede către o situaţie de normalitate. Îndemnul meu către oameni e să nu asculte toate aceste ştiri nefondate despre vaccin şi să asculte toate indicaţiile oficiale despre vaccin", a declarat Raed Arafat luni după imunizare, potrivit News.ro. 

Acesta a fost întrebat și ce crede despre cadrele medicale care nu vor să se vaccineze. "Trebuie să vedem în primul rând care sunt motivele. Întotdeauna când calculăm dozele trebuie să împărţim la doi, pentru că există rapel", a răspuns șeful DSU, notează aceeași sursă citată. 

Ministrul Sănătății Vlad Voiculescu a declarat pentru Stirileprotv.ro că, până în prezent, peste 100.000 de cadre medicale din țară au primit vaccinul anti-Covid. 

Potrivit strategiei de vaccinare, primii imunizaţi sunt medicii şi asistenţii medicali din prima linie. Autorităţile îşi propun să încheie, până la începutul lunii februarie, prima etapă, adică să vaccineze peste jumătate de milion de cadre medicale. Iar în jumătate de an ţinta este să atingă un grad de imunizare de peste 60 la sută din populaţie.