Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), secretarul de stat Raed Arafat, a declarat că în România autorităţile nu s-au gândit să aplice discriminări şi reguli de restricţionare a persoanelor care nu se vaccinează, dar este posibil ca în anumite zone din străinătate în care se aplică limitări mai stricte anti-COVID să li se ceară cetăţenilor români să fie vaccinaţi pentru a se putea deplasa acolo.

"Nu înseamnă (n.r. - vaccinarea) că îţi reiei normalitatea. E posibil să fie unele întruniri internaţionale care să îţi spună <poţi să vii dacă eşti vaccinat>. E posibil, asta o să vedem. Ne aşteptăm să se întâmple şi asta. În România noi am zis că nu vom aplica astfel de discriminări şi nu vom aplica astfel de reguli, dar afară, mai ales în zone în care a fost acum strict să nu se ducă nimeni, s-a desfăşurat numai online, e posibil să se spună că nu poţi să vii decât dacă eşti vaccinat", a afirmat şeful DSU sâmbătă seara, într-o emisiune la postul Antena 3.

Raed Arafat a mai adăugat că, personal, abia aşteaptă să se vaccineze.

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19 a anunţat că, începând de luni, 4 ianuarie, va începe activitatea în aproape toate centrele din ţară.

"Începând de mâine, 4 ianuarie 2021, activitatea de vaccinare pentru Etapa I se va extinde pe tot teritoriul României. Astfel, vor intra în activitate, la nivel naţional, peste 90% dintre cele 376 de centre de vaccinare care deservesc personalul medical şi personalul din centrele medico-sociale. Pentru buna desfăşurare a procesului de vaccinare, în cursul acestei zile (n.r. - duminică) începe distribuirea a peste 36.000 de doze de vaccin solicitate de centrele de vaccinare existente în fiecare judeţ. Conform instrucţiunilor, direcţiile de sănătate publică judeţene şi Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti centralizează necesarul de vaccinuri din toate centrele de vaccinare arondate şi îl transmit, până în ora 13,00 a zilei anterioare vaccinării propriu-zise, către Centrul regional de stocare de care aparţin", se arată într-un comunicat transmis, duminică, Agerpres.