Orădeanul Zoltan Luncan, în vârstă de 42 de ani, a fost înmormântat sâmbătă în Cimitirul Rulikowski, în prezenţa a aproximativ 80 de persoane. Slujba ţinută în rit reformat a început la ora 16, după ce cei peste 25 de şoferi de maşini tuningate, prieteni şi clienţi ai lui Dr. Zozo, au făcut un drum în memoria "părintelui tuningului" din România.

Întâlnirea fanilor de maşini tuningate a început la ora 13, în parcarea hipermarketului Real II, din Episcopia, după care, aceştia s-au regrupat în parcarea din strada Independenţei. Din centrul oraşului coloana s-a deplasat la cimitirul municipal cu farurile aprinse, turând motoarele şi claxonând astfel încât în liniştea după-amiezii de sâmbătă vacarmul se putea auzi la aproape jumătate de kilometru.

În memoria lui Zoltan Luncan, lângă urna cu cenuşa celui care a fost "doctorul" tunning-ului românesc prietenii au depus o coroană mare de flori, aranjată în forma unei maşini. Lângă aceasta au fost aşezate alte coroane mai mici, pe care scria numele sub care a ajuns celebru: Zozo. Rămăşiţele lui au fost îngropate lângă piatra de mormânt a mamei sale.

Zozo, "părintele" maşinilor

Din partea familiei la înmormântare au venit Diana, fosta lui soţie, cu care are o fiică de 15 ani, care însă a rămas în Franţa, unde cele două s-au stabilit, dar şi Emoke, sora lui mai mică cu 16 ani. "A avut adrenalina în sânge. De aia, toţi mă întrebau dacă nu cumva a murit în accident de maşină", a declarat pentru BIHOREANUL, Emoke.

Prietenii şi cunoscuţii au fost însă şocaţi să afle că Zozo a decedat după ce a căzut de pe un acoperiş în interiorul unui hambar. Lucra la amenajarea propriului atelier de tunning... "Şi-a cumpărat în urmă cu două trei luni un hambar mare pe care vroia să-l transforme într-un atelier cu tuning, cu vopsitorie şi tot. Avea mansardă la înălţime de 30 de metri înălţime, iar Zozo se urcase pentru a face reparaţii. Nu cred că a alunecat, nu ştiu, poate şi-a pierdut echilibrul. El vorbea cu colegii de jos şi dintr-o dată a căzut. A mai trăit câteva minute până a ajuns la spital", povesteşte îndurerată fosta lui soţie.

Diana a fost cea care a şi plecat în Anglia unde s-a ocupat mai bine de o săptămână de formalităţile necesare pentru aducera rămăşiţelor lui Zoltan la Oradea. "M-am dus să semnez actele din partea familiei. A fost tatăl copilului meu chiar dacă suntem divorţaţi de cinci ani", a spus Diana.

Aceasta s-a declarat totodată surprinsă de numărul relativ mic de prieteni şi cunoscuţi care au participat la înmormântare în ciuda numărului mare de fani care şi-au anunţat prezenţa pe diverse forumuri auto de pe internet. Pentru că atunci când trăia, toţi iubitorii tunning-ului românesc erau prieteni cu Zozo...