Considerat cel mai important promotor al tuningului de maşini în România, orădeanul Zoltan Luncan a murit la începutul săptămânii în Anglia, unde se mutase, după o perioadă în care a avut o firmă de tuning deschisă la Sibiu.

Condiţiile în care "părintele tuningului" a încetat din viaţă la doar 42 de ani nu sunt clare, însă, se pare că ar fi vorba de un accident de muncă. Zoltan ar fi căzut de pe un acoperiş, de la o înălţime de câţiva zeci de metri. Corpul lui ar urma să fie înmormântat în Oradea, însă, data şi locul nu se cunosc încă. Apropiaţii lui dr. Zozo spun însă că încă nici nu s-a decis dacă va fi adus în România.

Dr. Zozo, cum îl cunoşteau pasionaţii de maşini, a organizat primul show de tuning din ţară, la Biharia, în urmă cu 11 ani şi a fost campion naţional la "tuning&stereo".

De asemenea, el a fost unul dintre cei mai căutaţi meseriaşi de maşini din ţară, datorită îmbunătăţirilor originale pe care le făcea. Automobilele cu care acesta se plimba pe străzile oraşului îi impresionau pe fanii tuningurilor.