Spectacol incendiar, la propriu, vineri seară, în piaţeta din spatele Teatrului orădean. În cadrul Festivalului Internaţional de Teatru Oradea, membrii Ordinului Cavalerilor Artgotica din Sibiu le-au arătat orădenilor ce acrobaţii cu focul ştiu să facă, în spectacolul stradal "Vlad Dracul".

Zeci de orădeni au urmărit, astfel, un Vlad Ţepeş pe picioroange şi cu faţa acoperită cu o mască îngrozitoare, care, împreună cu alţi draci înspăimântători, a mânuit sfori ori lanţuri înflăcărate. Iar după o luptă printre flăcări, domnitorul cu o reputaţie de temut a aplicat unui prizonier pedeapsa care l-a făcut celebru, trăgându-l pe acesta în ţeapă.

Prin fumul uneori foarte dens, orădenii s-au convins că acrobaţii ştiu să stăpânească focul. Învârtind flăcările aproape de corpurile lor ori folosind scântei ce au sărit în toate direcţiile, membrii trupei Argotica au scos nenumărate exclamaţii de uimire de la copiii ce au stat gură-cască tot spectacolul. Iar la finalul show-ului de jumătate de oră, sibienii au fost îndelung aplaudaţi de orădeni.

Spectacolul "Vlad Dracul" a fost inclus în secţiunea Teatru Scurt Stradă a Festivalului Internaţional de Teatru Oradea 2013, care sâmbătă continuă cu concertul Hakeshet Klezmer Band din Oradea, care va avea loc pe scena mobilă din spatele Teatrului, de la ora 18.