Un grup de 9 foşti parlamentari din Bihor au dat în judecată secretariatele Camerei Deputaţilor şi Senatului, cerând Curţii de Apel Oradea să le oblige la repunerea în plată a pensiilor speciale pe care le primeau înainte de februarie 2021, dată de la care acestea le-au fost tăiate.

Culmea este că, deşi abrogarea a fost votată şi de PNL, şi de PSD, Bihorel a constatat că o parte dintre reclamanţi sunt politicieni ai celor două formaţiuni: ex-primarul Oradiei, Petru Filip, fost senator şi europarlamentar PSD, colegul lui de partid Florian Serac, precum şi parlamentarii liberali Cornel Popa, Gavrilă Ghilea şi Valeriu Boeriu.

Printre foştii parlamentari care se vor în continuare "speciali" se numără şi ex-deputatul Ioan Hulea de la defunctul Partid al Poporului, Mihai Drecin şi Paul Magheru de la PRM sau Mircea Mancia (PUNR).

Ce spun foştii aleşi? Că decizia de a-i lăsa fără bani ar fi nelegală, pentru că indemnizaţia cuvenită foştilor membri ai Parlamentului "reprezintă o contraprestaţie socială acordată de lege foştilor parlamentari pentru activitatea desfăşurată în perioada ocupării funcţiei de demnitate publică în considerarea numeroaselor restricţii şi incompatibilităţi impuse pe perioada mandatului".

Poate n-ar strica să prezinte distinşii aleşi şi câte o dare de seamă în faţa instanţei, cu realizările din timpul mandatelor...