Preşedintele PSD Liviu Dragnea a prezentat, duminică seară, la Antena 3, măsurile luate de Guvern pentru creşterea salariilor şi pensiilor, la final scriind pe planşa din platou "Iohannis M...E".

"Iohannis M...E - Păi de ce săriţi aşa? Iohannis minte! Păi la ce v-aţi gândit, nu cred că v-aţi gândit la ce s-a gândit el. Eu am arătat că domnul Iohannis minte. Este un fel de Pinochio ca să spunem aşa", a declarat Liviu Dragnea, fiind întrebat ce a vrut să transmită cu acest mesaj.

După cum se ştie, Mesajul M...PSD a devenit viral după ce un român, Răzvan Ştefănescu, şi-a pus acest slogan anti-PSD pe plăcuţele de înmatriculare şi a venit cu maşina în ţară din Suedia. După 10 zile, timp în care s-a plimbat prin toată ţara cu maşina, el a fost prins în Capitală, fiindu-i retras permisul. Poliţia a anunţat atunci că deschide şi dosar penal. Ulterior, reprezentanţii IGPR au explicat că vor cere clasarea cauzei şi că permisul îi va fi returnat bărbatului.

Între altele, în cadrul emisiunii, Dragnea a spus că Iohannis a lansat „O serie întreagă de minciuni, a mai făcut și vreo două dezacorduri”, cu privire la reprezentanții Guvernului, spunând că ar fi mințit deoarece „vede că nu mai are susținere serioasă în stradă”, dar nici în  partid.

„Este din ce în ce mai disperat pentru că acum ceva timp nici măcar nu îl interesa PNL-ul (...) Oamenii nu se mai lasă manipulați cu toate provocările lui. (...) Și-a construit baza pe minciună, pe o gogoașă mediatică, cu lupta împotriva corupției.  ​Are o foarte mare problemă că nu mai are bază electorală. E agitat că vede că se mișcă Cioloș, și singurul partid care i-a rămas să-l susțină e PNL. I-a chemat la Cotroceni. Sunt oameni din interior care ne-au spus ce s-a discutat acolo. A zis că el va conduce PNL și a zis mie lăsati-mi ALDE, în sensul să îi convingă pe cei de la ALDE și pe Tăriceanu să iasă din coaliție”, a mai spus Liviu Dragnea, conform HotNews.ro.

Pe de altă parte, în aceeaşi emisiune, Dragnea a anunţat că PSD pregăteşte un document şi că se gândeşte să îl acuze pe preşedinte de înaltă trădare.

"Există acel document. Unii colegi din partid l-au lucrat. Am ştiut că îl lucrează. Nu este finalizat şi nu s-a ajuns la o discuţie finală ca să luăm o decizie. Nu am discutat nici cu domnul Tăriceanu despre asta, dar opinia mea este că sunt multe acţiuni care pot îmbrăca forma trădării, dacă ne uităm cu atenţie pe Codul Penal şi pe definiţia articolului respective. Nu am ajuns acolo încă, nu mi-aş dori să ajung acolo, dar nu este imposibil. Sunt acţiuni care au adus deserviciu României, economic, strategic. Întrebi guvernul dacă mai are bani de pensii şi salarii. Când pui o astfel de întrebare toate pieţele reacţionează. Poate influenţa cursul leu-euro", a declarat Liviu Dragnea, potrivit Hotnews.ro.

Preşedintele PSD l-a acuzat pe şeful statului că incită la schimbarea Guvernului prin alte mijloace decât cele parlamentare.

"De asemenea, toate ieşirile, incitările, atacurile la Guvern, premier şi la alţii în mod frecvent, dublate de alte informaţii mincinoase, că nu se face aia sau aia, au creat impresia în afara ţării că aici există instabilitate economică. Dacă investitorii l-ar fi luat în serios bloca orice fel de investiţie în România. Incitarea la schimbarea ordinii constituţionale, când vrei să dărâmi un guvern, nu prin mijloace parlamentare, este o incitare la schimbarea ordinii constituţionale", a mai spus Dragnea.

Şeful PSD l-a atacat pe preşedinte şi în cazul banilor de chirie pentru casa de la Sibiu pe care familia Iohannis a pierdut-o în instanţă. Dragnea a apreciat că preşedintele trebuie să răspundă penal în această situaţie. 

"Sunt câteva sute de mii de euro pe care trebuie să îi dea statului român. Nu vrea să îi dea. Constituţia spune că nu poate fi trimis în judecată, nu că nu poate fi anchetat. Deci cu atât mai mult Klaus Iohannis nu poate da nimănui nici lecţii de morală, nici de anticorupţie. De câţiva ani de zile, statul român aşteaptă să primească nişte bani. El trebuie să răspundă pe partea penală. De fapt, nu a răspuns nici pe partea civilă. A deschis subiectul. Îi răspund. Mai sunt multe altele de spus, dar e timp suficient", a spus Liviu Dragnea.