Fost preşedinte executiv al PSD, ajuns coordonator politic al partidului, după ce a fost condamnat la închisoare cu suspendare, Liviu Dragnea s-a oprit, joi, la Oradea, într-un periplu pe care îl face la organizaţiile din ţară.

La sediul PSD Bihor, la ora 17.30, Dragnea era aşteptat de primarii social-democraţi din judeţ şi de parlamentarii Sonia Drăghici şi Florian Bodog. Cum toţi aceştia au ocupat sala de şedinţe a filialei, jurnaliştilor li s-a cerut să-l aştepte pe Dragnea pe holul clădirii, aşa că acesta le-a făcut declaraţii pe prag, în picioare.

Fostul ministru al Dezvoltării a spus că a venit la Oradea în primul rând pentru a-i mobiliza pe social-democraţii de aici şi pentru a le spune să rămână uniţi şi „să înţeleagă că calitatea de membru PSD este onorantă”. Totodată, Dragnea a declarat că a venit şi ca să afle detalii despre activitatea primarului Ilie Bolojan, pornind astfel un şir de acuze la adresa edilului pe două teme: referendumul pentru unirea Oradiei cu Sînmartin şi sala de sport promisă de PSD în municipiu.

Bolojan mitomanul

„Domnul Bolojan, am înţeles, nu se lecuieşte şi minte în continuare, referendumurile am înţeles că se tot repetă şi am înţeles de asemenea că există informaţii clare că funcţionari publici din interiorul Primăriei au fost practic obligaţi să vină la vot la referendum, ameninţaţi fiind că dacă le vor fi verificate buletinele şi nu au fost la vot vor fi daţi afară şi că s-au şi folosit SMS-uri în ziua referendumului şi s-a îndemnat lumea să vină la vot”, a declarat Dragnea, precizând că este curios dacă procurorii se vor autosesiza vizavi de aceste informaţii.

PSD-istul a spus că, deşi nu înţelege necesitatea unirii Oradiei cu Sînmartin, nu se pronunţă despre oportunitatea fuziunii, căci ea trebuie decisă de comunitate. „Deocamdată comunitatea de aici de două ori a spus nu, pentru că cei mai mulţi cetăţeni din Oradea nu reuşesc să înţeleagă care este avantajul pentru fiecare cetăţean. Poate pentru alţii or fi alte avantaje, dar afirmaţia că dacă se măreşte numărul de cetăţeni ai municipiului Oradea se atrag mai multe fonduri europene este mincinoasă”, a spus Dragnea. De asemenea, s-a arătat sceptic că Primăria Oradea va duce la final proiectele europene pe care le are în derulare.

Ce n-a spus social-democratul este că primarul Ilie Bolojan nu a promis că un număr mai mare de cetăţeni ar atrage mai multe fonduri europene, ci a arătat că Primăria orădeană ar putea atrage fonduri dedicate staţiunilor turistice doar dacă acestea sunt în administrarea sa.

PSD iubeşte Oradea!

Fostul vicepremier l-a acuzat apoi pe Bolojan că minte când spune că Guvernul PSD nu iubeşte Oradea. „Au venit în Oradea 190 de milioane de lei, în condiţiile în care din fondurile europene cu care se tot laudă administraţia locală că este campioană n-a reuşit să absoarbă decât 40 şi ceva de milioane. Noi ne-am cam achitat de promisiunile importante, toate marile investiţii promise sunt în derulare”, a spus Dragnea.

Social-democratul a admis însă, înainte ca jurnaliştii să-l poată întreba de acest subiect, că nu a devenit realitate sala de sport promisă de PSD încă de anul trecut. De vină, a spus Dragnea, este tot Bolojan, care ar refuza să dea Companiei Naţionale de Investiţii documentele cerute pentru a putea demara procedurile. Întrebat ce acte nu transmite Primăria, Dragnea a răspuns evaziv: „Legate de teren, ceva de genul acesta”.

Cert este că, în opinia lui, Bolojan pune intenţionat beţe în roatele sălii de sport. „Opinia mea este că nu se doreşte să se întâmple sala de sport aici pentru a avea pe ce să se dea vina”, a declarat Dragnea.

PSD-istul a spus apoi că şi-a schimbat părerea despre edilul Oradiei: „N-am crezut că domnul Bolojan poate avea un asemenea comportament, eu l-am crezut un om serios. Dar se pare că în viaţă tot timpul descoperi lucruri”.

Meciuri vechi

Nu este pentru prima oară când Liviu Dragnea pune tunurile pe primarul Ilie Bolojan. În cele două vizite pe care le-a făcut în toamna trecută la Oradea, PSD-istul a avut acelaşi discurs.

Atunci, Dragnea l-a acuzat pe Bolojan că nu a vrut să facă demersurile birocratice pentru ca Ministerul Dezvoltării să-şi plătească o datorie de 3,116 milioane lei către Compania de Apă Oradea şi că ar fi transmis banii în teritoriu doar după ce preşedintele CJ Bihor, Cornel Popa, i-a cerut, printr-o adresă scrisă.

Bolojan a pus însă la dispoziţia presei adresele trimise Ministerului, care arată că Primăria fusese de fapt ignorată de ministerul condus de Dragnea.

Citiţi pe aceeaşi temă şi articolele:

Vicepremierul Dragnea l-a făcut "mincinos" pe primar. Bolojan: "Tupeul PSD-ist e nelimitat"

Primăria Oradea scoate dovada: mincinosul este vicepremierul Liviu Dragnea! (FOTO)

Bolojan, încă o demonstraţie "ce înseamnă un Guvern ostil pentru Oradea": Dragnea a dat bani pentru CET-uri doar primarilor PSD

Dragnea, întrebat de ce Oradea nu a primit niciun leu de la Guvern pentru susţinerea sistemului de termoficare: "Nu ştiam"