Aflat în SUA cu premierul Sorin Grindeanu, preşedintele PSD Liviu Dragnea a scris pe Facebook că a participat la o cină "în format restrâns" cu noul preşedinte al Americii, Donald Trump, social-democratul postând şi fotografii în care apare magnatul american.

"Aseară am avut onoarea de a participa, împreună cu premierul Sorin Grindeanu, la o cină în format restrâns alături de Președintele ales al Statelor Unite ale Americii, domnul Donald Trump. I-am transmis președintelui dorința noastră de a duce parteneriatul strategic dintre #România și #SUA la un alt nivel. Președintele Donald Trump mi-a răspuns: "We will make it happen! Romania is important for us!". A fost un dialog cald și deschis", a scris Dragnea pe Facebook.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a afirmat, luni seară, că invitaţia la ceremonia de învestire a lui Donald Trump în funcţia de preşedinte al SUA a venit de la Comitetul de organizare. El nu a menţionat în ce calitate a primit invitaţia şi a ironizat precizările Administraţiei Prezidenţiale pe acest subiect, spunând că el totuşi "se încăpăţânează" să meargă. Liviu Dragnea a confirmat că deplasarea în SUA va fi plătită de către Camera Deputaţilor.

Donald Trump va depune vineri jurământul şi va deveni, astfel, al 45-lea preşedinte al Statelor Unite ale Americii. Ceremonia va avea loc la ora 19 a României.