Într-un interviu acordat agenţiei americane de presă The Associated Press, liderul PSD, Liviu Dragnea, a spus că lupta anticorupţie a mers prea departe în România şi că s-a trecut de la perioada în care niciun politician de la putere nu era cercetat la situaţia în care toţi politicienii sunt acuzaţi, urmăriţi, cercetaţi, fiindu-le ruinate carierele din cauza proceselor.

“A fost o perioadă de mulţi ani, când de obicei cine era la putere nu era investigat. S-a trecut în cealaltă extremă, ca cei care sunt în clasa politică sa fie toţi acuzaţi, urmăriţi, cercetaţi şi trimişi în judecată“, a declarat Dragnea, citat de digi24.ro. Şeful PSD a fost descris de jurnaliştii americani drept cel mai puternic politician din România. 

În susţinerea afirmaţiilor sale privind activitatea DNA, Dragnea a menţionat cazul a doi magistraţi care au fost suspendaţi din funcţie după ce au fost acuzaţi că ar fi primit mită, iar patru ani mai târziu au fost declaraţi nevinovaţi. "Cine le va înapoia cei patru ani pierduţi?", s-a întrebat Liviu Dragnea.

The Associated Press aminteşte şi de protestele masive care au avut loc anul trecut în România, din cauza modificării legislaţiei penale. În interviul citat, Dragnea susţine că Uniunea Europeană a analizat aceste modificări şi s-a ajuns la concluzia că "nu afectează independenţa sistemului juridic".

De asemenea, şeful PSD a declarat că partidul pe care îl conduce susţine conceptele Uniunii Europene, dar că atât România, cât şi alte ţări din Europa de Est sunt "îngrijorate şi preocupate" de existenţa unei "Europe cu două viteze, care lasă în urmă ţările mai sărace, în timp ce cele mai bogate sunt favorizate".

Interviul a fost preluat de mai multe publicaţii străine, precum The Washington Post, New York Times sau DailyMail.