Tinerii din PDL s-au strâns vineri seară la Cafe Paris din pasajul Vulturul Negru pentru a oficia deja "tradiţionalele" căsătorii de o zi, cu ocazia sărbătorii de Dragobete. "Este cea de-a cincea ediţie", a spus "preotul" Manuel Seleş, oficiantul căsătoriilor. "Unii dintre cei care au fost anul trecut pe aici chiar s-au căsătorit", a susţinut tânărul, absolvent, "în viaţa reală", al unei Facultăţi de Teologie.

Dacă la ora 18, pe când s-a anunţat startul ceremoniilor, standul amenajat în faţa Cafe Paris era cam gol, atmosfera s-a mai dezmorţit după o jumătate de oră, când şeful Gărzii de Mediu, Călin Mocan, s-a căsătorit din nou cu soţia sa, Titiana, pentru o zi. "De bunăvoie şi nesilit de nimeni, da!", a spus Mocan, întrebat de "părintele" Seleş.

Deşi majoritatea trecătorilor nici nu au vrut să audă de căsătoriile de o zi, inedit a fost un cuplu căsătorit de 30 de ani. Opriţi de tinerii PDL-işti, Corneliu şi Ioana Ţărău, de 59, respectiv 57 de ani, au ieşit în evidenţă prin faptul că, spre deosebire de multe alte cupluri care au trecut prin zonă, se ţineau de mână. "Care e secretul căsniciei noastre? Încrederea, comunicarea...", "... şi dragostea", s-au completat cei doi soţi, vizibil cuprinşi de atmosferă. "Cât durează dragostea? Între 5 secunde şi o veşnicie", a spus bărbatul, adăugând că secretul longevivităţii în cuplu este ca cei doi soţi "să se armonizeze unul cu celălalt aşa cum se aşează cojocul pe om". "Fiecare trebuie să lase de la el un pic", a concluzionat el.

Ulterior, şi alte cupluri, mai tinere, le-au urmat exemplul, spunând "Da" pentru o zi. Puşi pe glume, nu au părut să le pese nici măcar de greşeala de ortografie de pe diplomele de căsătorie: "Se vor iubii pentru 24 de ore"...

Căsătoriile oficiate de tinerii PDL-işti continuă vineri seară până la ora 23, iar la final, în urma unei tombole, mai multe perechi vor câştiga bilete la teatru, la un concert caritabil sau la SPA.

Între cei care şi-au făcut apariţia la petrecere s-au numărat şi preşedintele PDL Oradea, Dorin Corcheş, şi prim-vicepreşeditnele Ciprian Caciora, ambii consilieri locali.