Încercând să ajungă la părinţii ei în Irlanda, o tânără în vârstă de 16 ani din judeţul Bihor, care nu avea acordul notarial al părinţilor ei, a încercat să treacă ilegal frontiera împrumutând documentul de identitate al verişoarei ei, a anunţat, vineri, Inspectoratul Teritorial de Frontieră Oradea.

Descoperirea a fost făcută joi, la punctul de trecere a frontierei prin Borş. Tânăra era pasageră într-un autoturism înmatriculat în România şi s-a legitimat cu o carte de identitate românească. "Cu ocazia controlului, poliţiştii de frontieră au constatat faptul că documentul prezentat, respectiv cartea de identitate, nu-i aparţine, persoana în cauză nu este una şi aceeaşi cu cea din fotografie, motiv pentru care tânăra a fost condusă la sediul sectorului P.F. pentru cercetări", arată comunicatul.

Adolescenta le-a povestit poliţiştilor că s-a folosit de această metodă deoarece nu avea acordul notarial al părinţilor ei şi nici nu era însoţită de un adult, dar ea îşi dorea "cu orice preţ" să ajungă la părinţii ei în Irlanda. Aşa că a împrumutat cartea de identitate românească, de la verişoara ei, de 27 ani, pentru a se legitima la ieşirea din ţară.

Călătoria fetei a fost, însă, întreruptă, de poliţiştii de frontieră, care o cercetează acum pentru infracţiunile de fals privind identitatea şi tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.

"Lucrătorii noştri i-au întocmite actele premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals privind identitatea şi persoanei care i-a împrumutat cartea de identitate românească, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun", mai arată comunicatul.