În acest sfârșit de săptămână, cinefilii pot participa la proiecţia filmului "Dragoste la foc mic" în regia lui Anh Hung Tran, la sediul Asociaţiei Posticum din Oradea. Intrarea la eveniment va fi liberă.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Fundaţia Comunitară Oradea, care organizează evenimentul alături de Asociaţia Posticum, lungmetrajul nu a fost distribuit în cinematografele orădene, ca atare se va putea vedea pentru prima dată în oraş la sediul ONG-ului, pe strada Teiului nr. 26.

Sunt programate două proiecţii, vineri de la ora 20 şi sâmbătă tot de la ora 20. 

"Filmul este un omagiu adus bucătăriei tradiţionale, dar şi un omagiu adus dragostei. Filmul invită publicul la a se opri din agitaţia cotidiană şi la a medita preţ de un moment la frumuseţea unei lumi în care viteza a lăsat loc profunzimii", se arată în comunicat.

După vizionare, participanţii vor putea savura un ceai şi lua parte la discuţii pe baza poveştii lungmetrajului. 

Intrarea este gratuită, însă cei care doresc pot face o donaţie minimă de 25 de lei pentru susţinerea unei cauze nobile.

Organizatorii adună bani pentru adolescenta orădeană Vivien Kiraly, care la 14 ani suferă de o formă de scolioză severă, care îi afectează viaţa. Singurul lucru care o poate ajuta este o intervenţie chirurgicală complexă, care ar urma să dureze 12 ore şi care costă 27.000 de euro.

Cei care nu pot ajunge la film, dar vor să ajute adolescenta pot dona orice sumă de bani în contul deschis la Banca Transilvania: RO41BTRLRONCRT0228221101 în lei sau RO88BTRLEURCRT0228221101 în euro.

Cazul tinerei este susţinut de Asociaţia Help & Care din Oradea. 

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!