Lumea artistică bucureşteană se confruntă cu o dramă şocantă. Artista Simona Săndulescu, artist liric şi instrumentist în cadrul Societăţii Române de Radiodifuziune, s-a sinucis în noaptea de vineri spre sâmbătă aruncându-se în Lacul Morii din Capitală.

Potrivit gândul.ro, Simona Săndulescu, care împlinise 43 de ani de numai o săptămână, şi-a justificat gestul printr-un anunţ făcut pe propria pagină de Facebook la ora 1:29 chiar de pe malul apei.

"Dragii mei prieteni care mă admiraţi artistic, ştiu că vă dezamăgesc! Dar viaţa a devenit insuportabilă pentru mine... Vă rog să mă iertaţi! Dragul meu E., tu ştii că te-am iubit nespus! Acum intru în Lacul Morii purtând povara unei iubiri neîmpărtăşite... Draga mea C., te rog să îi transmiţi!", a scris artista.

(print screen / Facebook / Simona Sandulescu)

Poliţiştii secţiei 20 din Capitală au fost alertaţi despre suicid la zece minute după postarea anunţului.

"La data de 6 august, în jurul orei 1.40, prin apel 112, Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Secţia 20 a fost sesizată cu privire la faptul că, într-un lac din Sectorul 6, se află o persoană înecată. La faţa locului s-au deplasat poliţişti cadrul Secţiei 20 şi un echipaj de pompieri – scafandri, care au intervenit pentru scoaterea persoanei din apă", au transmis sâmbătă reprezentanţii Poliţiei Române.

Potrivit comunicatului "un echipaj medical, în urma verificărilor, a constatat decesul".

(foto: Facebook / Simona Sandulescu)

Trupul neînsufleţit al artistei a fost transportat la IMP în vederea efectuării necropsiei. Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Serviciul Omoruri – Biroul Morţi Suspecte şi Ucideri din Culpă continuă cercetările în vederea stabilirii condiţiilor în care s-a produs decesul.

Figură cunoscută a lumii artistice bucureştene Simona Săndulescu a fost artist liric şi instrumentist al Societăţii Române de Radiodifuziune. Artista a susţinut recitaluri ca organist solist la Sala Radio, Catedrala Sfântul Iosif, Universitatea Naţională de Muzică, Biserica Italiană şi Biserica Franceză şi a susţinut concerte alături de Orchestra Naţională Radio, Corul Academic Radio şi Orchestra Filarmonicii George Enescu.

Simona Săndulescu şi-a obţinut titlul de doctor în muzică în anul 2010 cu teza "Ilustrarea sintezei dintre vechi şi nou în creaţia organistică românească din a doua jumătate a secolului al XX-lea".

(foto: Facebook / Simona Sandulescu)

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!