"Trebuie să lăsăm orgoliile deoparte. În timpul guvernării noastre s-au făcut greşeli de ambele părţi. Poate că peneliştii nu îşi mai amintesc, dar în memoria noastră a rămas faptul că guvernarea Alianţei D.A. este cea care a adus prosperitate României. Cred că numai o guvernare de dreapta poate scoate ţara din criza economică şi politică în care se află azi", a declarat miercuri vicepreşedintele PDL Bihor, Traian Abrudan, într-o conferinţă de presă la sediul partidului.

Prezent şi el la conferinţa de presă, secretarul general al PDL Bihor, Mircea Matei, s-a declarat convins că, refuzând o alianţă cu PD-L, liderul PNL, Crin Antonescu, nu face altceva decât să îşi conserve puterea în partid. "Nici atunci când a decis susţinerea lui Geoană şi nici acum, când exclude posibilitatea unei alianţe cu noi, Antonescu nu s-a consultat cu conducerea partidului, ci a luat decizia de unul singur", a afirmat Matei.

Tot el susţine că tot acest scandal legat de fraudarea alegerilor face parte dintr-o strategie premeditată a PSD, iar ca dovadă a prezentat un document de strategie electorală a formaţiunii social-democrate. Prin respectiva hârtie, prezentată ca un memo al conducerii centrale către filiale, remis înainte de 6 decembrie, li se cerea liderilor teritoriali să declanşeze un scandal al fraudării alegerilor pornind de la rezultatele exit-poll-urilor.

"Nimeni dintre pesedişti nu a vorbit de fraudă la primele anunţuri ale rezultatelor alegerilor, atunci când toţi ţopăiau de bucurie. Interesant e că primul care a vorbit despre fraudă este Hrebenciuc, chestiune simptomatică, de altfel, pentru PSD", spune Matei.