Prima zi a sezonului estival a fost nefastă pentru un adolescent în vârstă de 16 ani, care a murit înecat, după ce a căzut în apă, la barajul de la Tileagd.
Martorii au povestit că atât băiatul, cât şi doi prieteni de-ai lui stăteau joi dimineaţă pe marginea barajului, când, deocamdată nu se ştie cum, a căzut în apă.

Ceilalţi doi băieţi, de vârstă apropiată cu victima, au sărit imediat după el.

"În jurul orei 9.50, ISU Crişana a fost sesizat că un adolescent a dispărut în lacul de la Tileagd, în proximitatea barajului, apelantul menţionând că alte două persoane s-au aruncat în apă după băiat. Solicitaţi prin 112, la faţa locului s-au deplasat de urgenţă echipajul de căutare salvare de la înec, din cadrul Staţiei de Pompieri Aleşd, echipajul de prim ajutor calificat din cadrul aceleiaşi subunităţi, echipajul de Terapie Intensivă Mobilă al SMURD Oradea, dar şi echipajul de scafandri a Detaşamentului 2 Oradea, pentru că apa în zona barajului are peste 20 de metri", a precizat locotenentul Camelia Roşca, purtătorul de cuvânt al ISU.

Pentru că apa în zonă este foarte adâncă şi n-au reuşit să-l găsească, prietenii băiatului au ieşit, la un moment dat. "Din cauza apei reci, erau hipotermici. Echipajul de Terapie Intensivă Mobil le-a acordat primul ajutor, dar i-a adus, totuşi, la Unitatea de Primire a Urgenţelor de la Spitalul Judeţean, pentru îngrijiri", a precizat Roşca.

Adolescentul a fost găsit după aproape două ore de căutări, de echipajul cu banca pneumatică, într-o zonă în care apa este adâncă de 7 metri. Medicii n-aveau cum să îl salveze şi au constatat decesul acestuia.