Doi bihoreni, tată şi fiu, din Sântandrei, au murit marţi dimineaţă, în jurul orei 8.30, după ce maşina în care se aflau a pierdut controlul şi a intrat sub un TIR.

Cei doi, Mihai Pituţ, de 60 de ani, şi fiul său, Mihai - Marian, de 35 de ani, se îndreptau spre Bucureşti, pentru meciul România-Franţa din acestă seară, când maşina în care se aflau a derapat şi a intrat sub un TIR.

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei judeţene Alba, autoturismul în care se aflau bihorenii, un Pegeout, a derapat într-o înşiruire de curbe, în zona localităţii Dumbrava din judeţul Alba, moment în care a intrat pe contrasens şi s-a izbit de un TIR.

"Accidentul s-a produs din cauza neadaptării vitezei la condiţiile de drum. Autoturismul ar fi intrat în derapaj", a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Alba, Luminiţa Prodan.

În urma impactului deosebit de violent, cei doi ocupanţi ai autoturismului au murit pe loc, pentru scoaterea lor din maşină fiind nevoie de intervenţia echipelor de descarcerare.

mihai pitut cu familia.jpgVictimele sunt tată şi fiu, sunt din localitatea Sântandrei şi provin dintr-o familie foarte cunoscută. Familia acestora a deţinut primul magazin de tip ABC de după Revoluţie din localitate, cei doi fiind acţionari şi la alte magazine în zonă.

Tatăl Pituţ era angajat al primăriei şi fost consilier local (în perioada 1992-1998) în Sântandrei, iar fiul său îi călcase pe urme, din 2008 fiind consilier local, din partea PDL.

Ca o ironie, nu de mult familia Pituţ câştigase la Bingo, 600 lei.

Mihai Jr. (foto) era căsătorit şi avea doi copii mici.

Din cauza acestui accident, circulaţia pe DN 1, în zona localităţii Dumbrava, a fost blocată pe ambele sensuri timp de peste o oră, după cum relatează presa locală.