Cine a urcat măcar o dată pe platoul Glăvoi, cu siguranţă a dat cu ochii de dughenele şi terasele ridicate ilegal în ultimul deceniu în zonă, unde turiştii plătesc pe mici, grătare, ciorbe, clătite, papanaşi şi sucuri tarife ca la un restaurant de lux. Ei bine, deşi trimişi în judecată pentru încălcarea legii, proprietarii nu le-au desfiinţat nici azi, chit că există deja şi câteva prime sentinţe.

Cea mai recentă, în cazul lui Vasile Todor, patronul terasei "Mirela", condamnat cu prea multă blândeţe, ar zice Bihorel, la 160 de zile amendă în valoare de 1.600 lei, pe motiv că "scopul coercitiv şi educativ al pedepsei poate fi atins prin stabilirea unei amenzi penale", care "va fi stabilită înspre minimumul special".

Pentru plata amenzii, Todor a primit un termen de 3 luni, altminteri ea se va transforma în 160 de zile de închisoare. Suma nu pare a fi greu de strâns, căci, dacă vine căldura pe munte, face banii ăştia din încasările unei singure zile. Asta şi pentru că, deşi au dispus să-şi dărâme coşmelia, judecătorii au omis să-i impună un termen. Când o fi o fi...