De Sărbători, când tot românul zăcea cu sarmaua-n gât, subprefectul Cristian Bitea s-a trezit singur la butoane, s-a jucat cu telefonul guvernamental şi a convocat o conferinţă cu puţinii şefi de instituţii descentralizate care nu plecaseră în vacanţă, în care i-a atacat pe directorii PDL-işti ai Gărzii de Mediu, Călin Mocan, şi ai Autorităţii Rutiere Române, Ioan Curpaş, pe motiv de "management defectuos".

La întrebarea "pe ce te bazezi", pusă de şeful PDL Bihor Ştefan Seremi, junele subprefect s-a făcut mic şi deştept. Iată însă că, pentru a-i da satisfacţie, partidul a comandat un control la ARR, în speranţa că i se vor găsi lui Curpaş bubele imputate între Crăciun şi Revelion.

Cei mai în vârstă îşi aduc aminte că la fel se petreceau lucrurile şi pe vremea lui Stalin: întâi erai împuşcat, iar apoi ţi se instrumenta dosarul. Bihorel parcă-l şi vede pe democrat-liberalul Curpaş în faţa plutonului de execuţie, strigând, cu pieptul gol, în faţa gloanţelor: "Trăiască preşedintele Băsescu, în frunte cu ministra sa Nuţi Udrea!".