Obișnuiți să se reunească an de an într-o conferință dedicată lor, în care discută probleme ce țin de justiție, studenții Facultății de Drept din Oradea au dezbătut, alături de colegi de la universitățile din Miskolc și Szeged, Ungaria, problema „Dreptului în epoca dependenței de ecrane”.

Timp de două zile, joi și vineri, tinerii au prezentat lucrări care abordează tema formării juriștilor în contextul în care cartea scrisă pare pe cale de dispariție, iar ei folosesc aproape în exclusivitate dispozitive digitale.

De asemenea, ei au participat la o prelegere intitulată „Drept. Moral. Digital”, ținută în Templul Francmasoneriei Oradea de Dacian Palladi, consilier al viceprimarului municipiului Oradea, și de Camelia Borlean, psiholog al Curții de Apel Oradea.

„Facultățile au misiunea ca în această perioadă să identifice și să exploateze toate resursele pentru continuarea activităților academice şi de cercetare ştiinţifică, menite să ofere analize şi dezbateri pentru conştientizarea şi implicarea activă în soluţionarea problemelor identificate”, a transmis decanul Cristian Miheș.

Aceasta a fost a VII-a ediție a conferinței „Studenții de azi, profesioniștii de mâine”, organizată de Facultatea de Drept.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!