România se pregăteşte pentru alegerile locale şi europarlamentare din 9 iunie, iar în acest context centrul Europe Direct din Oradea şi Fundaţia Comunitară organizează joi, 25 aprilie, începând cu ora 18:00, în spaţiul Comuniteca din incinta Crişul Shopping Center, o dezbatere menită să pună în lumină importanţa dreptului la vot şi a spiritului civic în rândul tinerilor bihoreni. 

Dezbaterea va fi una academică și vor participa studenţii din cadrul Oradea Debate Society. Astfel, două echipe vor dezbate cu argumente solide pe marginea temei importanţei dreptului la vot. 

Scopul principal al evenimentului este de a iniţia un dialog constructiv între tinerii şi studenţii din comunitatea locală, cu privire la rolul Parlamentului European în cadrul democraţiei europene, precum şi beneficiile aduse de exercitarea dreptului la vot şi de implicarea civică în ansamblu.

De asemenea, organizatorii îşi doresc să afle "opinia tinerilor alegători cu privire la temele principale de pe agenda Uniunii Europene cum ar fi: transformarea digitală, tranziţia verde, securitatea şi combaterea dezinformării în era digitală", se arată într-un comunicat al Europe Direct Oradea.

După dezbatere, va urma o sesiune de consultare moderată de către Sebastian Lajos, coordonatorul Centrului Europe Direct Oradea.

Evenimentul se adresează în mod special tinerilor, studenţilor, membrilor societăţii civile şi organizaţiilor studenţeşti, cu vârste cuprinse între 18 şi 25 de ani.

Persoanele interesate sunt îndemnate de organizatori să se înscrie prin completarea formularului disponibil aici.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!