Procurorii și polițiștii bihoreni au prins în flagrant, în Oradea, un recidivist care vindea droguri cu kilogramele. Bărbatul, Călin Petruș, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

„La data de 10.05.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Oradea au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a unui inculpat (recidivist), cercetat pentru săvârşirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc şi mare risc”, se arată într-o informare trimisă vineri de DIICOT. 

Măsura a fost luată după ce, în seara de joi, 9 mai, acesta a fost prins în flagrant în Oradea, „în timp ce comercializa cantitățile de peste 2 kilograme substanță cristalină 4-MMC (drog de mare risc) și un kilogram canabis (drog de risc) pentru sumele de 11.800 lei si 1000 euro”, conform informării trimise de DIICOT și de Poliția Bihor. 

4-MMC sau mefedrona este o substanță psihoactivă cunoscută și ca „Miau, Miau”, care provoacă senzații relativ similare cu cele date de cocaină.

Traficantul, arată autoritățile, avea asupra lui și „o cantitate de cocaină, destinată vânzării”.

Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Bihor a dispus, vineri, arestarea preventivă a inculpatului, pentru o perioadă de 30 zile.

Activitățile judiciare au fost realizate cu polițiștii Brigăzii de Combaterea a Criminalității Organizate Oradea, cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul IPJ Bihor.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!