Emiratele Arabe Unite se pregătesc să testeze o tehnologie extrem de avansată şi neobişnuită: „declanşarea” ploilor cu drone. Alya Al-Mazroui, directorul programului de cercetare privind intensificarea ploii în EAU, a spus că drone anume concepute vor zbura până în nori, unde vor declanşa şocuri electrice pentru a produce ploaie.

Dacă tehnologia va funcționa, ar putea ajuta la refacerea resurselor de apă din Emirate. Totodată, va începe o nouă eră a controlului uman asupra fenomenelor meteorologice. EAU folosesc deja însămânţarea norilor, o tehnologie care induce condensarea şi creează nori, dar noul proiect ar permite un control şi asupra circuitului apei în natură.

În contextul în care mai mulţi specialişti s-au arătat îngrijoraţi de repercusiunile geopolitice ale programului de manipulare a vremii, oficialii arabi au spus că noua tehnologie are o singură întrebuinţare: de a ajuta la aprovizionarea cu apă a oraşelor mari din deşert care sunt în pericol de a rămâne fără apa produsă în mod natural.