În şedinţa de miercuri, Guvernul României aprobă indicatorii tehnico-economici pentru investiţia în amenajarea unei şosele de legătură între centura Oradiei, de la giraţia de pe Calea Sântandrei, şi până la Autostrada A3 în Biharia.

"În şedinţa de astăzi aprobăm un act normativ necesar pentru începerea lucrărilor la un obiectiv rutier de 19 kilometri, care face legătura între Centura municipiului Oradea şi Autostrada A3. Valoarea totală a investiţiei este de 719 milioane de lei, bani ce vor fi asiguraţi de la bugetul de stat şi din fonduri externe nerambursabile", a spus, la începutul întrunirii, premierul Viorica Dăncilă.

De investiţie se va ocupa Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Lungimea totală a drumului de legătură este de 18,96 km, lăţimea părţii carosabile fiind de 2 x 7,00 m. Sunt propuse spre realizare 12 poduri şi pasaje noi, precum şi 3 noduri rutiere.

Cum primarul Ilie Bolojan anunţa anul trecut, noul drum va cuprinde un pod peste Crişul Repede, un pasaj peste Şoseaua Borşului în zona Gazprom, un pod peste linia ferată, pasaje supraterane şi va ieşi la limita dintre comunele Biharia şi Tămăşeu.

Noua cale rutieră se va intersecta prin giraţii atât cu noua legătură cu comuna Sântandrei, pornind din sensul giratoriu de la intersecţia străzii Cazaban cu şoseaua de centură, cât şi cu prelungirea drumului expres, care în prezent este proiectat să se oprească la giraţia de lângă Real II.