Traficul rutier este întrerupt, marţi după-amiază, pe DN1 (E60), la limita dintre judeţele Cluj şi Bihor, după ce o cisternă încărcată cu o substanţă toxică şi neinflamabilă s-a răsturnat, fără a exista victime, a anunţat Centrul Infotrafic al Poliţiei Române.

Conform sursei citate, accidentul s-a petrecut în zona Piatra Craiului, cauza probabilă fiind neadaptarea vitezei în curbă, şi nu există victime. Către locul accidentului s-au deplasat mai multe echipaje de Poliţie, ale Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă şi lucrători de la drumuri.

Comandantul Poliţiei Huedin, Augustin Rusu, a declarat că autocisterna este încărcată cu tritoetilen, o substanţă toxică, existând scurgeri. Reprezentanţii ISU Cluj intervin la faţa locului cu autospeciale cu apă şi spumă.

Centrul Infotrafic recomandă orădenilor care au de mers spre Cluj Napoca să meargă pe la Uileacu de Criş, pe DN1P către Marghita, apoi pe DN19B - Nuşfalău, DN1H Şimleul Silvaniei - Zalău, DN1F Zalău - Zimbor. Cei care vin dinspre Cluj spre Oradea ar trebui să o ia pe DN1G Huedin - Zimbor, DN1F Zimbor - Zalău, de unde se pot urma diverse trasee către punctele de frontieră.