Drumul de legătură dintre cartierul orădean Podgoria și satul Fughiu, din Oșorhei, se închide, din nou, de marți până joi, după cum anunță ADI Zona Metropolitană Oradea, în calitate de autoritate contractantă pentru acest obiectiv de investiție.

Potrivit unui comunicat, circulația rutieră va fi închisă pe anumite tronsoane de pe sectorul cuprins între km 0+000  și km 1+650, sector aflat pe raza UAT Oradea, „în vederea așternerii stratului de beton asfaltic BAD 22.4”.

„Drumul de legatură va avea o lungime de cca 3600 m, (UAT ORADEA - 2740 m și UAT OSORHEI - 860 m). În stabilirea traseului s-a ținut seama de minimizarea impactului asupra proprietăților existente (limitarea exproprierilor) prin pastrarea traseului existent al drumului urmarindu-se astfel reducerea costurilor investitiei”, mai arată comunicatul.

Principalele lucrări din cadrul investițiilor sunt, între altele, realizarea părții carosabile, cu o lățime între 5 m și 6 m, incadrată de rigole de acostament și borduri, accese și podețuri la proprietăți, amenajarea unor șanțuri, drumuri laterale pe o lungime de 15 metri, 6 stații de autobuz, trotuare, mutarea unor stâlpi, ridicarea la cotă a capacelor căminelor existente, ziduri de sprijin, dar și sistemul de colectare și evacuare a apelor pluviale. De asemenea, vor fi realizate și rigole transversale prefabricate și cămine decantoare la drumurile laterale.

Lucrările sunt executate de firma Drumuri Bihor pentru suma de 4,5 milioane lei.