În România, când vine vorba de drumuri, cifrele o iau razna. Indiferent că este vorba de costurile de realizare a unei lucrări, de timpul de execuţie ori de distanţe, totul este relativ.

Spre exemplu, indicatoarele rutiere amplasate după sensul giratoriu de la ieşirea din Oradea către Nojorid se bat cap în cap.

Pe primul indicator de orientare, amplasat la sol, în dreptul zonei comerciale, distanţa până la Arad şi Timişoara este menţionată ca fiind de 113 şi respectiv 189 kilometri.

Pe cel de-al doilea, montat la nici 50 de metri mai departe, deasupra drumului spre Nojorid, distanţa până cele două oraşe este marcată, în schimb, ca fiind sensibil mai mică, de 112 şi 168 kilometri.

Cum pe acelaşi tronson de drum au montat indicatoare rutiere, în paralel, atât municipalitatea orădeană, cât şi CNAIR şi secţia Drumurilor Naţionale, nu este de mirare că cifrele se bat cap în cap.

Probabil, fiecare îşi face calculele în funcţie de datele din evidenţele proprii. Iar în politicile privind infrastructura din România nu ştie stânga ce face dreapta...

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!