Direcţia de Sănătate Publică Bihor a făcut public, miercuri dimineaţă, un nou raport privind situaţia statistică actualizată privind COVID-19 în judeţul nostru. Potrivit documentului, în Bihor nu este nici un bolnav confirmat cu această boală.

În schimb, sunt 37 de persoane în carantină şi alte 7 internate în spital. Pentru trei din acestea deja au sosit rezultatele testelor, care sunt negative. Pentru celelalte 4, rezultatele încă se aşteaptă.

De asemenea, în Bihor sunt 260 de persoane auto-izolate la domiciliu, din care 150 titulari ai chestionarelor aplicate la trecerea frontierei şi 110 aparţinători ai acestora.

Pe de altă parte, în vama Borş, în noaptea de marţi spre miercuri, a fost montat un cort cu o capacitate de circa 500 de persoane, în care persoanele care ajung la intrarea în ţară să fie triate şi să poată completa chestionarele cu privire la localităţile din care vin.

"Scopul cortului este de asigurare a triajului persoanelor. A fost instalat datorită afluxului mare de persoane prin vama Borş", a declarat dr. Dorel Ţîrţ, purtătorul de cuvânt al DSP Bihor, miercuri, pentru BIHOREANUL.