Direcţia de Sănătate Publică Bihor caută voluntari dornici să sprijine specialiştii în lupta anti-Covid-19, mai precis să răspundă la telefoanele dedicate bolnavilor sau celor care cred că ar putea fi infectaţi, să introducă informaţii în bazele de date informatice ori chiar să ajute la anchetele epidemiologice.

Potrivit unui anunţ transmis marţi de instituţie, DSP Bihor recrutează studenţi de la Medicină sau IT, medici şi asistenţi medicali, indiferent de specializare, dar şi orice alţi bihoreni dispuşi să se implice.

„Vor participa la activităţi legate de introducerea datelor în baze de date, la apelurile la TelVerde, toate aceste activităţi specifice Compartimentului Supraveghere Epidemiologică și Controlul Bolilor Transmisibile, pe perioada stării de alertă. În funcţie de evoluţia numărului de persoane infectate, voluntarii ar putea fi implicaţi şi în anchetele epidemiologice”, a declarat pentru BIHOREANUL dr. Dorel Ţîrţ, purtător de cuvânt al DSP Bihor.

Viitorii voluntari DSP Bihor trebuie să cunoască limba română, să aibă capacitate deplină de exerciţiu şi să aibă o stare de sănătate bună. De asemenea, ei trebuie să aibă şi un cazier curat.

Bihorenii interesaţi pot afla mai multe detalii de pe site-ul instituţiei, www.dspbihor.gov.ro.