Direcţia de Sănătate Publică Bihor a anunţat că, sâmbătă dimineaţă, în Bihor numărul pacienţilor vindecaţi de Covid-19 a crescut la 12, cu doi mai mulţi decât cu o zi în urmă.

Aşa cum se ştie, numărul pacienţilor confirmaţi îl anunţă oficial doar Grupul de Comunicare Stategică. Sursele BIHOREANULUI au declarat însă că în cursul zilei de vineri a fost confirmată prezenţa coronavirusului în cazul a 11 bihoreni, din care nouă erau internaţi ca suspecţi în Spitalul Municipal, iar doi erau din afara spitalului.

Potrivit comunicatului transmis de DSP, în Bihor sunt în carantină 1.361 de persoane, iar în ultimele 24 de ore structurile MAI au verificat 1.448 de persoane aflate în izolare în 523 de locaţii.

"Pentru nerespectarea măsurilor dispuse la nivel naţional pe timpul stării de urgenţă au fost aplicate 128 sancţiuni contravenţionale în valoare de 361.100 lei", a mai transmis DSP Bihor.

În ultimele 24 de ore, echipajele de poliţie au însoţit 23 de convoaie organizate pentru tranzitarea judeţului spre zonele de carantinare sau izolare şi 5 misiuni de transport persoane către spaţiile de carantină desemnate. În aceste misiuni au fost implicate 457 de cadre ale Inspectoratului de Poliţie Judeţean şi ale Poliţiei Locale.

Jandarmii bihoreni au însoţit 7 convoaie organizate pentru tranzitarea judeţului spre zonele de carantinare sau izolare şi au asigurat măsuri de pază şi protecţie la nivelul a 10 centre de carantină active. "În aceste misiuni au fost implicate 114 cadre ale Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Bihor, din care 33 în patrule mixte pentru executarea de verificări la domiciliu ale persoanelor aflate în izolare", se arată în comunicatul DSP Bihor.

De asemenea, echipajele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana au efectuat două misiuni de transport ale persoanelor care au intrat în ţară către centrele de carantină de la nivelul judeţului, respectiv către limita de judeţ, de unde au fost preluate de către echipaje din judeţele respective. Angajaţii ISU Crişana au avut şi misiuni de asigurare la centrul de triere amplasat în PTF Borş.

"Reamintim că ISU Crişana asigură suportul operaţional şi fluxul informaţional la nivelul Centrului Judeţean de Comandă şi Coordonare a Intervenţiei (CJCCI), precum şi transportul persoanelor suspecte sau confirmate ca infectate. În aceste misiuni au fost implicate 26 de cadre ISU Crişana", arată DSP Bihor.