Statisticile făcute publice, marţi dimineaţă, de Direcţia de Sănătate Publică Bihor arată că încă o persoană din judeţ a scăpat de coronavirus, astfel că până acum au fost vindecaţi în total 6 pacienţi.

Autorităţile aplică în continuare amenzi şi pentru ieşirea nejustificată din casă. 109 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 358.500 lei, au fost date pentru nerespectarea măsurilor dispuse la nivel naţional pe timpul stării de urgenţă, după cum arată informarea.

Potrivit documentului, marţi dimineaţă, la ora 8.30, în judeţ mai erau 1.064 persoane carantinate şi 1.866 persoane autoizolate la domiciliu, iar 6 persoane erau declarate vindecate.

De asemenea, de luni dimineaţă, de la ora 8, şi până marţi dimineaţă, la aceeaşi oră, angajaţii structurilor MAI au desfăşurat următoarele activităţi:

- Poliţiştii bihoreni au verificat 2.120 de persoane aflate în izolare în  632 locaţii. De asemenea, echipajele de poliţie au însoţit 25 de convoaie organizate pentru tranzitarea judeţului spre zonele de carantinare / izolare şi au efectuat 12 misiuni de transport persoane către spaţiile de carantină desemnate. În aceste misiuni au fost implicate 147 de cadre ale Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) şi ale Poliţiei Locale.

- Jandarmii bihoreni au însoţit 7 convoaie organizate pentru tranzitarea judeţului spre zonele de carantinare / izolare şi au asigurat măsuri de pază şi protecţie la nivelul a 9 centre de carantină active. În aceste misiuni au fost implicate 123 de cadre ale Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Bihor, din care 36 în patrule mixte pentru executarea de verificări la domiciliu ale persoanelor aflate în izolare.

- Echipajele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana (ISU) au efectuat 3 misiuni de transport al persoanelor care au intrat în ţară către centrele de carantină de la nivelul judeţului, respectiv către limita de judeţ, de unde au fost preluate de către echipaje din judeţele respective. De asemenea, angajaţii ISU Crişana au desfăşurat misiuni de asigurare la centrul de triere amplasat în PTF Borş. ISU Crişana asigură suportul operaţional şi fluxul informaţional la nivelul Centrului Judeţean de Comandă şi Coordonare a Intervenţiei (CJCCI), precum şi transportul persoanelor suspecte/confirmate ca infectate. În aceste misiuni au fost implicate 24 de cadre ISU Crişana.

Ca de obicei, DSP aminteşte şi că informările referitoare la numărul de persoane depistate pozitiv în urma testelor COVID-19 efectuate şi numărul de testări efectuate se fac doar de la nivel central, prin Grupul de Comunicare Strategică.

Conform precedentei raportări făcute de GCS, în judeţul Bihor au fost confirmate, până luni la prânz, 52 de cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus, iar în ţară numărul total al îmbolnăvirilor a depăşit 4.000, fiind vorba mai precis de 4.057 de cazuri confirmate.

Doi bihoreni au murit, până acum, din cauza infectării cu noul tip de coronavirus.