Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Bihor a ridicat toate restricțiile sanitare veterinare, în toate localitățile județului, după ce a stins și ultimul focar de pestă porcină africană, în localitatatea Căpâlna.

„Prin activitățile specifice de control și asanare a bolii aplicate concomitent cu măsurile de supraveghere a teritoriului, respectiv de prevenire a introducerii bolii, la data de 30 ianuarie a fost asanat focarul de pestă porcină africană (PPA) din localitatea Căpâlna, comuna Căpâlna. Ca urmare, deoarece în Bihor nu mai este activ nici un focar de PPA la porcii domestici, sunt ridicate măsurile de restricție sanitare veterinare în toate localitătile județului”, a informat DSVSA Bihor printr-un comunicat dat publicității miercuri.

Acest lucru înseamnă, practic, că proprietarii de porci își pot vinde animalele, iar exploatațiile nu mai sunt sub supraveghere sanitară veterinară.

În ce privește evoluția PPA la porcii mistreți, în cursul lunii ianuarie au fost diagnosticate încă două cazuri, în fondul de vânătoare FV 1 Curtuișeni, astfel încât în prezent epizootia afectează în total 24 fonduri de vânătoare din județ.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!