Sala Enescu-Bartok a Filarmonicii din Oradea va găzdui pe 3 şi 4 martie concertele anuale cu muzică de filme. În cadrul acestei ediţii, orchestra orădeană va fi dirijată de Werner Gábor din Ungaria.

Dirijorul este, din 1991, membru al Orchestrei Simfonice MÁV, iar din 1999 director artistic al Orchestrei de Cameră din Heves. Din 2000 este şi dirijor la Orchestra Simfonică "Dohnányi" din Budafok. Werner Gábor a participat la mai multe festivaluri de mare renume, precum "Művészetek völgye" (Valea artelor) şi Festivalul din Zemplén şi a ţinut numeroase concerte în Ungaria, Olanda, Italia, Germania, Elveţia şi Austria. 

În ambele seri, concertul cu muzică de filme de la Oradea va începe la ora 19. Din program fac parte melodii de pe coloana sonoră a filmelor Captain America, Life is beautiful, Fiddler on the Roof, The Man in the Iron Mask, Schindler’s List, The Talented Mr. Ripley, Star Wars, The Olsen Gang, The English Patient, Stardust, Planes, Ben-Hur, Harry Potter şi altele.

La fel ca anul trecut, în sala Filarmonicii din Oradea vor fi proiectate şi secvenţe din aceste filme pe măsură ce orchestra interpretează melodiile de pe coloana sonoră a acestora.

Biletele s-au pus în vânzare la casieria instituţiei la preţuri de stagiune.