Cea de-a doua zi a Serbărilor Cetăţii a strâns câteva sute de orădeni în zona de est a fortăreţei, unde pe tot parcursul zilei au fost organizate activităţi cu specific medieval, seara încheindu-se cu o serie de concerte.

Aşadar, şi sâmbătă orădenii au putut învăţa cum să tragă cu arcul tradiţional la ţintă, au putut urmări o prezentare de cai frizieni şi au putut ajuta la realizarea unor obiecte artizanale alături de meşteşugari. Orădenii s-au strâns în număr mare şi să urmărească luptele dintre cavaleri, jongleriile cu foc şi spectacolul de teatru medieval "Moşieriţa văduvă".

De la ora 20, pe scenă a urcat trupa de cimpoieri Bordo Sarkany din Ungaria, urmată de concertul lui Ducu Bertzi şi de recitalul membrilor Ansamblului Bihorul.

Duminică, în ultima zi a Serbărilor Cetăţii, continuă activităţile cu specific medieval, de la care nu vor lipsi cavalerii şi personajele de epocă, iar seara se va încheia cu concertele celor de la Blackbeers şi Taxi. Ediţia din 2011 a festivalului este prima organizată pe bani europeni.