După înfrângerea de la Bucureşti, din faţa Stelei, echipa orădeană de baschet masculin CSM revine pe teren propriu şi sâmbătă, de la ora 17.30, primeşte, în Arena "Antonio Alexe", vizita formaţiei argeşene BCM U Piteşti, o echipa vecină de clasament, pe care gruparea orădeană a învins-o în tur şi care acum este dornică de revanşă.

Tehnicianul Cristian Achim este conştient de miza partidei, fiind sigur că orice pas greşit în această dispută i-ar putea îndepărta pe bihoreni de faza play-off a Campionatului Naţional. După etapa de miercuri, când piteştenii s-au impus acasă în faţa oltenilor de la SCM CSS, antrenorul orădean a declarat: "Este o echipă foarte bună, foarte solidă, dar asta ştiam. Pentru mine nu a fost o surpriză. Au şi demonstrat-o prin joc, prin victorii. Joacă bine. Chiar dacă mai sunt multe etape până la sfârşitul returului, recunosc că e un meci important pentru noi. Ne dorim foarte mult să-l câştigăm".

"Pentru noi e un meci foarte important, cel mai important din acest sezon până acum. Suntem obligaţi să câştigăm. Dacă batem, suntem la un pas de play-off", a spus şi jucătorul Nemanja Maric

În ciuda optimismului, CSM Oradea nu va putea participa în formula completă. După partida cu Steaua, jucătorul Vasile Ştefan a devenit indisponibil, fiind diagnosticat cu ruptură de ligamente la piciorul drept şi va lipsi întreg sezonul. Vasile s-a accidentat în urma unui contact cu un jucător de la Steaua. "Avem soluţii, cele care sunt. O să încercăm să le potrivim de aşa natură încât să ne iasă şi să câştigăm meciul ăsta şi pe cele care ne interesează", a declarat Cristian Achim.

Meciul dintre CSM Oradea şi BCM U Piteşti va opune echipa de pe locul VI - formaţia gazdă - şi cea situată o poziţie mai jos - echipa piteşteană. Disputa va fi arbitrată de Marius Ciulin, Fabiana Niţu şi Cosmin Prisca.

Dintre celelalte partide ale etapei a 19-a se remarcă în mod deosebit duelul dintre echipa BC Timişoara şi campioana en-titre, CSU Asesoft Ploieşti, dar nici confruntările de la Mediaş, Braşov şi Rovinari nu se anunţă a fi mai prejos din punctul de vedere al atracţiei.


Programul etapei a 19-a, a IV-a a returului Diviziei A la baschet masculin:

BC Timişoara - CSU Ploieşti
CSU Cuadripol Braşov - CS Otopeni
Gaz Metan Mediaş - Municipal Bucureşti
BC Mureş Târgu Mureş - CS Politehnica Iaşi
Energia Rovinari - CSA Steaua Turabo
Municipal Oradea - BCM U Piteşti
SCM CSS Craiova - CSU Atlassib Sibiu
BC Perla Harghitei Miercurea Ciuc - U-Mobitelco BT Cluj-Napoca