Dumitru Costin a anunţat, miercuri, că demisionează de la conducerea Blocului Naţional Sindical (BNS) pentru că protestele de marţi au fost un eşec, iar măsurile de austeritate nu au putut fi evitate.

El a spus că îşi depune mandatul la Consiliul Naţional al BNS, care se va întruni la începutul lunii viitoare, pentru a decide dacă îi acceptă sau nu demisia.

Costin şi-a motivat decizia spunând că, din punctul lui de vedere, mişcarea sindicală a fost un eşec, moţiunea a trecut şi măsurile de austeritate vor fi puse în aplicare.

Potrivit lui Dumitru Costin, cineva trebuia să-şi asume răspunderea pentru acest eşec.

El a mai spus că protestele continuă, dar se vor "muta" la Palatul Cotroceni , un calendar comun de proteste urmând să fie stabilit, joi, când se vor reuni toţi liderii confederaţiilor sindicale.

BNS va da în judecată toţi miniştri Cabinetului Boc pentru tăierea pensiilor şi a salariilor şi va acorda sprijin juridic bugetarilor şi pensionarillor care decid să dea în judecată Guvernul, a mai anunţat Dumitru Costin.

În urmă cu aproximativ două săptămâni, Dumitru Costin a demisionat din Consiliul de Administraţie al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, a spus atunci preşedintele Casei, Lucian Duţă.