Printr-un comunicat de presă emis marţi, 9 iunie,  liberalul Dumitru Voloşeniuc a anunţat că începând din această zi renunţă atât la calitatea de consilier judeţean, cât şi la cea de membru al Comitetului Executiv Judeţean al PNL Bihor, arătând că se retrage în activitatea privată.

Fost vicepreşedinte al Consiliului Judeţean în legislatura 2008-2012, iar apoi simplu consilier judeţean, dar şi director al Administraţiei Bazinale de Ape Crişuri între 2012-2014, Voloşeniuc şi-a motivat decizia prin dorinţa de a nu dăuna imaginii CJ şi celei a PNL Bihor, în condiţiile în care procurorii Parchetului Bihor îl cercetează pentru conflict de interese, fiindcă a semnat actul de angajare al fratelui său, Dragoş Voloşeniuc, în cadrul ABA Crişuri.

"Având în vedere că în ultima perioadă au existat suspiciuni legate de activitatea mea publică, pentru a nu pune într-o lumină nefavorabilă nici instituţia Consiliului Judeţean Bihor şi nici Partidul Naţional Liberal, am hotărât ca până la clarificarea situaţiei mele din punct de vedere juridic să mă retrag din funcţiile publice ocupate şi să mă întorc în sectorul privat", arată Dumitru Voloşeniuc în comunicatul transmis presei locale.

Pe 18 septembrie, fratele lui Dumitru Voloşeniuc, Dragoş, a şi fost reţinut pentru 24 de ore, pentru delapidare şi trafic de influenţă, ambele în formă continuată, fiind acuzat că, după angajarea în cadrul Serviciului de Gospodărire a Apelor din cadrul ABA Crişuri, ar fi pretins şi primit 4.500 lei şi 500 euro de la un bărbat căruia i-ar fi promis că îi va obţine restituirea permisului de conducere ridicat în cadrul unei anchete penale. Unui alt denunţător, Dragoş Voloşeniuc i-a cerut 1.000 de euro cu promisiunea că, prin intermediul fratelui său, îi va angaja soţia ca registrator la Spitalul Municipal.

Dragoş Voloşeniuc a fost denunţat, de asemenea, că ar fi pretins 1.200 lei de la un orădean pentru a-i obţine o diplomă de conducător de utilaje de mare tonaj fără să fi absolvit vreun curs de specialitate sau să susţină un examen, plus încă 2.000 lei ca să intervină pe lângă fratele său pentru a-l angaja la ABA Crişuri.

Pe de altă parte, BIHOREANUL a dezvăluit anul trecut că, pe când conducea ABA Crişuri, fostul vicepreşedinte al CJ Bihor şi-a finanţat propriul club de fotbal privat, Sporting Lugaşu de Jos, din surse ale acestei instituţii, alimentând maşinile clubului la staţia de carburanţi a ABA şi transportând sportivii cu microbuzele instituţiei.

Citiţi detalii despre acest subiect în articolul "Nea Gigi căpuşa: Dumitru Voloşeniuc şi-a întreţinut propriul club privat de fotbal din banii ABA Crişuri!"