În calitate de finanţator al unei echipe din Liga a V-a, Sporting Lugaş, Dumitru Voloşeniuc a venit cu o idee care este menită să dinamizeze campionatul judeţean de fotbal, care va fi propusă Asociaţiei Judeţene de Fotbal Bihor în Adunarea Generală.

Concret, Voloşeniuc susţine că Liga a IV-a trebuie să rămână cu o serie de 16 echipe, iar în Liga a V-a să fie formate doar două serii a câte 12 echipe, cu play-off şi play-out la finalul sezonului regulat. De aici ar urma să promoveze primele două şi ar retrograda tot două echipe din fiecare serie. Pe lângă acestea, ar fi necesară înfiinţarea unei ligi a VI-a, cu caracter zonal, pe 4 centre: Salonta, Marghita, Beiuş şi Aleşd. În aceste zone "deplasările echipelor ar fi pe o rază de 15 kilometri", a precizat patronul echipei Sporting Lugaş.

Această schimbare a sistemului competiţional al campionatelor organizate de AJF Bihor ar "conferi un plus de atractivitate". Pe lângă aceasta, "dacă la Liga a V-a costurile de participare (arbitraj, deplasare, diferite taxe) se ridică la minimum 25.000 lei pe sezon competiţional, la Liga a VI-a ar fi de maxim 10.000 lei, costuri care ar conveni multor formaţii", a mai precizat Dumitru Voloşeniuc.

Pe de altă parte, Voloşeniuc, un apropiat al fotbalului, fiind membru AGA la FC Bihor şi iniţiatorul Ligii Regionale - competiţie cu premii substanţiale care a reunit echipe bihorene, din ligile a IV-a şi a V-a, şi din Ungaria - îşi doreşte ca pe viitor această competiţie euroregională să cuprindă un număr mai mare de participante, mai exact 24, iar partea maghiară să contribuie, de asemenea, cu o anumită sumă la finanţarea competiţiei.

De asemenea, Dumitru Voloşeniuc se va implica şi în conducerea echipei Crişul Aleşd, pe care speră să o revitalizeze.